Activitatile de relaxare si socializare organizate în cadrul centrelor de catre personal specializat se realizeaza în special prin plimbari, vizite, participarea la diferite evenimente, urmarirea programelor TV, diverse jocuri de societate, activitati recreative, întâlniri cu familia, organizarea si serbarea zilei de nastere a fiecarui beneficiar.
De asemenea, sunt organizate mese festive, traditionale, cu ocazia sarbatorilor de iarna (a Craciunului si a Anului Nou) si a sarbatorilor  Pascale, în astfel încât vârstnicii si se simta într-un climat cald si familial.
Activitati de ergoterapie confectionare de coliere si bratari, felicitari pentru diferite ocazii, cosulete cu flori din hartie creponata, lucru manual: tricotaje, macrameuri, etc. – toate sub atenta indrumare a specialistilor nostri.
Activitati de natura religioasa prin participarea asistatilor, în zilele de duminica, la slujbele religioase oficiate în cadrul bisericilor din vecinatatea centrelor.
 
Activitatile asigura beneficiarilor mentinerea, refacerea sau dezvoltarea capacitatile individuale, îmbunatatirea abilitatilor cognitive existente si acumularea de noi informatii precum si dezvoltarea abilitatilor de relationare intergrup si intergenerationala.