In Centru Sfantul Ilie Galati care isi desfasoara activitatea pe mai multe etaje se afla cate un spatiu comun – camera de zi –  in care varstnicii pot desfasura o serie de activitati recreative intr-o atmosfera placuta. Aici ii incurajam sa-si petreaca impreuna timpul prin jocuri (sah, table, carti de joc, rummy), discutii sau vizionarea emisiunilor preferate. Este necesar ca ei sa nu se simta singuri, ci sa-si formeze un nou cerc de prieteni intr-o atmosfera familiala. Curtile interioare ale centrelor ofera o delectare a tuturor simturilor datorita paletei coloristice a pomilor fructiferi si a florilor care se afla in imediata apropiere a bancutelor si leaganelor pentru relaxare.
    
 
Pentru mentinerea conditiei fizice si recuperare medicala avem in dotare diferite aparate medicale si de recuperare utilizate numai de cadre specializate si cu multa experienta in domeniu: tensiometru, pulsoximetru, aparat EKG, glucometru, aparate de masaj, saltele antiescare, aparat de oxigen, irigator, aspirator manual pentru aspirat secretiile bronhice, termometru, scripete pentru ridicarea varstnicilor imobilizati la pat in vederea efectuarii toaletei generale, etc. De asemeni, cabinetele medicale sunt dotate cu medicatie pentru primul ajutor: perfuzoare, sonde urinare, pungi urinare, branule, seruri perfuzabile, compresii sterile, truse de mica chirurgie, unguente preparate la prescriptie medicala pentru tratarea diferitelor plagi.
 
Varstnicii pot alege intre camere cu 2, 3 sau 4 paturi. Aceste camere sunt dotate cu mobilier nou, televizor, aer conditionat.
 
Grupurile sanitare sunt spatioase si dotate cu toalete, chiuvete si bideuri moderne, de cea mai buna calitate, precum si mobilier specific adaptat pentru persoane cu probleme motrice.